Totul despre ciclidele africane

Ciclidele sunt pesti din familia Cichlidae, o familie caracterizata prin marimea si diversitatea ei. Peste 1650 de specii de ciclide au fost definite stiintific, deci este dintre cele mai mari familii de vertebrate de pe planeta. De asemenea, anual se descopera specii noi de ciclide si se estimeaza ca sunt aproximativ 3000 de specii de ciclide.

Ciclidele se impart in 2 mari grupuri, ciclide africane si ciclide americane. Cele americane sunt si ele divizate la randul lor in ciclide din America de Sud si ciclide din America Centrala. Cele africane sunt impartite dupa habitatul din care fac parte, avem astfel ciclide din lacul Tanganyika, ciclide din lacul Malawi si ciclide din lacul Victoria.

Desi fac parte din aceeasi familie de vertebrate, ciclidele americane si cele africane nu pot fi crescute impreuna. Ciclidele africane sunt printre cei mai populari pesti exotici de acvariu datorita culorilor lor vii, dar si pentru ca nu cresc foarte mari in comparatie cu ciclidele americane.

Ciclidele sunt pesti usor de intretinut si crescut! Daca v-ati gandit sa va colorati viata, amenajarea unui acvariu cu ciclide este solutia ideala.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.