Ciclide Africane ajunse la maturitate. Dupa 2 ani de … neglijare

Nota: Dupa 2 ani de … neglijare.

Vreau sa fiu destul de explicit cand am zis asta. Acvariul a avut 2 filtre Jbl:

  • JBL CRISTALPROFI e902
  • JBL e1502.

Ambele filtre au avut material filtrant Matrix aproximativ 10 L in ambele filtre. Ce este important la acest acvariu este ca schimbarea apei a fost facuta prin picatura asta insemnand ca in fiecare zi se schimbau aproximativ 15 litri de apa dintr-un volum total (fara substrat) de 330 L.

Cand l-am proiectat lumina se aprindea treptat si se stingea asemeni. Dupa 2 ani, cand l-am gasit lumina nu mai functiona (de la umezeala s-au ars ledurile) iar filtrul JBL e1502 era blocat din cauza sarii depuse de-a lungul timpului.

Mancarea data pestilor a fost facuta deasemenea in mod automat la intervale orare: 7:00 si 19:00. O singura data la o luna si ceva se alimenta vasul pentru mancare.

Dupa 2 ani si ceva cand nu am mai avut grija de acest acvariu, cand am intrat prima data  in camera, pestii se speriau foarte tare incat se loveau de geamul acvariului. De precizat ca prin geam nu se mai vedea aproape nimic. Nu stiam ce se gaseste in acvariu.

Prezentarea de mai sus este filmata dupa ce s-a curatat acvariu, s-a reparat filtrul si curatat, plus schimbarea luminilor.

You may also like...

1 Response

  1. Ovidiu spune:

    ajuta-ma sa vad si eu te rog, sistemul de schimb de apa! de unde l-ai achizitionat… ? cum arata? etc

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.