Pestele Pseudotropheus demasoni

Nume Pseudotropheus demasoni
Familie Mbuna
PH 7.5-8.5
Duritate 10-25°dGh
Temperatura 24-28°C
Dimensiuni 10 cm
Dieta Omnivor
Origine Lacul Malawi, Pombo Rocks
Dificultate Medie
Agresivitate Mare

Acest peste pe cat este de frumos pe atat este de agresiv, din aceasta cauza se recomanda un acvariu foarte mare.

Se mai recomanda a se tine un grup format din 20-30 de indivizi din aceasta specie, pentru a mai dispersa din agresivitate. Acvariul in care vor fi gazduiti necesita o structura de pietre cu foarte multe locuri de ascuns dar in acelasi timp au nevoie si de spatii libere pentru inot.

Nu folositi decor din lemn in acvariu pentru ca o sa scada Ph-ul.

Accepta multe feluri de hrana dar dieta lor trebuie sa constituie in hrana vegetala.

Inmultirea: Aceasta specie devine si mai agresiva in timpul imperecherii si riscati sa pierdeti cativa pesti in luptele care vor avea loc. Femela incubeaza icrele in cavitatea bucala aproximativ 3 saptamani. Va puteti da seama daca femela este gusata sau nu din cauza gurii marite si datorita faptului ca refuza hrana.

De obicei puii vor accepta aproape orice fel de mancare. Stresul poate face femela sa isi manance icrele sau puii. In acvariu comun exista o sansa sa supravietuiasca cativa pui. Daca doriti sa aveti o inmultire mult mai productiva, puteti muta separat femela gusata in alt acvariu dar si asa trebuie sa aveti grija sa o tineti cat mai putin timp izolata.

Se recomanda acest lucru pentru ca femela sa nu isi piarda “statulul social” deoarece acest lucru poate duce la lupte in momentul in care  este introdusa din nou in acvariu comun.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.